Branchebijeenkomsten vinden plaats in:

Ibis Hotel Vlaardingen
Westlandseweg 270
3131 HX Vlaardingen
Tel: 010 460 20 50

De eerstvolgende branchebijeenkomsten zijn op de volgende data:

Zaterdag 20 juli 2024 – Vaartocht

Vrijdagavond 20 september 2024 geeft Martin van Leest, Managing Director van de werf Rotterdam Offshore Group & ROG Ship Repair een presentatie over de zeer gevarieerde activiteiten van zijn bedrijf.

Zaterdagmiddag 16 november 2024

Zaterdagmiddag 18 januari 2025

Zaterdagmiddag 15 maart 2025

Vrijdagavond 16 mei 2025

Op de bijeenkomsten komen allerlei maritieme zaken aan de orde.
Dit kan zijn met een lezing of een speciale thema-avond waarin een bedrijf of rederij centraal staat.

De avonden beginnen om 20:00 uur (de zaal is open vanaf 19:00 uur).
De middagen beginnen om 14:00 uur (de zaal is open vanaf 13:00 uur).

U bent van harte uitgenodigd om op deze bijeenkomsten kennis te komen maken met onze vereniging
en…….. de koffie staat klaar.

Een impressie van voorgaande branchbijeenkomsten:


24 mei 2024 sprak Remko Kloos, Global Director Fleet Services van Fugro over de activiteiten van dit bedrijf.

16 maart 2024 verwelkomden wij Aad Twigt met zijn lezing over ‘Een zeilend zeemansbestaan’

20 januari 2024 sprak Harold WM Linssen, Director Ship Management Department at Koninklijke Van Oord over duurzaamheid en technologische oplossingen. Koninklijke  Van Oord is een Nederlands bedrijf en één van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. Van Oord heeft de ambitie om haar vloot te verduurzamen om zo te voldoen in 2030 en 2050 aan de doelstellingen voor die jaren. Hoe dat voor elkaar te krijgen in een spanningsveld van leveringsonzekerheid van de verschillende energiedragers, en beschikbaarheid van technologische oplossingen.

18 november 2023 Voor de lezing over Averij Grosse meldde de beoogde spreker, Harm de Haan, zich vanwege opname in het ziekenhuis, onverhoeds af. Onze voorzitter, Cees de Keijzer, had nog wat op de plank liggen en gaf een presentatie, getiteld ‘Navigare Necesse Est’. Het is het devies van Rotterdam.
Aan de hand van de 26 letters van het alfabet waren we getuige van zijn maritieme belevenissen en betrokkenheid bij calamiteiten in de haven van Rotterdam. Dat alles met een knipoog naar het verleden, inclusief de twee schepen, die ooit de toegang tot de Rotterdamse haven werden geweigerd.Hierna volgde een introductie over Royal Dirkzwager door Kim van Dijk met de focus op het SSAS (ship security alert system) en hun alarmeringssysteem “Marine Collision Avoidance Services” bij boorplatformlocaties.Het programma werd besloten met de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam’ deel 10 aan Kim van Dijk, Managing Director van Royal Dirkzwager.

15 september 2023 gaf Kees Tempelaars een presentatie over de hedendaagse mijnenbestrijding op zee.

12 mei 2023 was er een presentatie over jachtbouw door Tom de Vries, directeur en mede eigenaar/aandeelhouder van de Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V. De zes bedrijven van deze groep bouwen samen aan exclusieve, zeegaande motorjachten van de allerhoogste kwaliteit onder de merknaam Feadship. Na afloop werd de JALV gehouden en afgerond in de nieuwe recordtijd van 15 minuten.

18 maart 2023 verwelkomden wij Thijs van der Schaaf, Technisch Manager van Holland Shipyards Group als spreker met een presentatie over: Waterstof, batterijen, windvoortstuwing en autonoom: gewoon in aanbouw bij Holland Shipyards.

21 januari 2023 gaf Dick Wennekendonk een lezing over de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, zoals die functioneert bij calamiteiten in de haven. Hij is Officier van Dienst bij het Havenbedrijf Rotterdam.

26 november 2022 Henk Weterings, CTO Huisman Equipment B.V., Schiedam sprak over Wind energy, and the required step change in installing offshore windfarms.

Branchebijeenkomsten